Naujienos|

Įgyvendinant Šeimos kortelės programą siekiama padėti šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų arba prižiūrinčioms (slaugančioms) bet kokio amžiaus neįgalų vaiką. Naudodamosi kortele jos gali pigiau įsigyti įvairių prekių ir paslaugų ar pramogauti. Šeimos kortelę turinčios šeimos gali už mažesnę kainą įsigyti kai kurias prekes ar paslaugas, tačiau kortelės paskirtis – ne tik suteikti nuolaidų. Norisi suburti šeimas į vieną klubą, kurias vienija Šeimos kortelė, ir taip parodyti joms draugišką valstybės ir verslo – Šeimos kortelės partnerių – dėmesį.

Biržų raj. savivaldybės Šeimos tarybos nuotr.

Teisę gauti šeimos kortelę turi beveik 41 tūkst. šeimų visoje šalyje. Pirmosiomis nuolaidomis ir lengvatomis šeimos pradėjo naudotis nuo 2019 m. rugsėjo 1 d.. Šia galimybe per metus nuo kortelės veikimo pradžios pasinaudojo beveik 30 tūkstančių šeimų, kurios įsigijo korteles arba naudojasi virtualia šeimos kortele. Nuolaidas siūlo virš 280 partnerių, jos suteikiamos 1973 paslaugų teikimo vietose.

Tiesa, būtina paminėti, kad skirtingose Lietuvos savivaldybėse Šeimų, užsisakiusių ir besinaudojančių Šeimos kortele, skaičius labai skiriasi. Jei Vilniuje net 98 proc. Šeimų, galinčių ją turėti ją turi, tai pavyzdžiui Pakruojo r. savivaldybėje tik kiek daugiau nei 35 proc. Tokie dideli skirtumai gali būti ir dėl galimybių pasinaudoti Šeimos kortelės teikiamomis privilegijomis skirtumų. Dideliuose miestuose partnerių ir nuolaidų teikimo vietų tiesiog yra daugiau, gal verslai yra drąsesni, o gal tiesiog geriau informuoti.

Biržų raj. savivaldybės Šeimos tarybos nuotr.

Viena iš galimybių – įtraukti savivaldybių vietos savivaldos atstovus, Šeimos tarybas ir kitas institucijas, nevyriausybines institucijas. Kaip tai įvyko Biržų rajone. 2022 m. lapkričio 17 d. Biržų raj. savivaldybės šeimos tarybos iniciatyva Šeimos kortelės programa buvo pristatyta posėdyje. Biržų raj. savivaldybės šeimos tarybos  posėdžio metu buvo aptarta Šeimos kortelės turėtojų Biržų rajone esama situacija, svarstytos galimybės: tiek padidinti Šeimos kortelės naudotojų skaičių, tiek aptartos partnerių pritraukimo galimybės.

Džiugu, kad jau po mėnesio, 2022 m. gruodžio 15 d. įvyko paskutinis šiais metais šeimos tarybos posėdis, kurio svarbiausias klausimas – Šeimos kortelė. Į šį posėdį buvo kviesti rajono verslininkai ir įstaigų vadovai bei atstovai, siekiant plačiau pristatyti šeimos kortelės programa ir kodėl ji svarbi rajono gyventojams.

Kaip sakė Henris Fordas – „Susibūrimas yra pradžia, buvimas kartu – pažanga, o darbas kartu yra SĖKMĖ.

Tikimės, kad ateityje ir kitose savivaldybėse turėsime galimybę pristatyti Šeimos kortelės programą iš arčiau, taip paskatindami prie programos jungtis ir vietos verslininkus.

Comments are closed.

Close Search Window